Boeken algemeen

zondag 31 augustus 2014

Glazuur - Lisette Jonkman

Titel: Glazuur
auteur: Lisette Jonkman
uitgeverij: Luiting-Sijthoff
ISBN: 9789021806419
aantal pagina's: 272
verschijningsdatum: mei 2012




Sophie heeft een rotbaantje, een te klein appartement en geen vriend.  De baan als copywriters die ze al bijna had is ingepikt door haar 'vriendin' Karlin. Voor Sophie bleef er een plaatsje over als Assistant Junior Copywriter, een hele mond vol, maar in werkelijkheid komt het er vaak op neer dat zij degene is die voor de koffie zorgt onder supervisie van Karlin. Sophie wordt zwaar ondergewaardeerd, terwijl Karlin, die niet eens goed kan spellen, op een voetstuk is geplaatst.
Daar komt nog bij dat Karlin een relatie heeft met Rein, waar Sophie verliefd op is.

Bij haar vriendin Sanne beklaagt Sophie zich regelmatig. Sanne drukt haar steevast met de neus op de feiten: Zoek een andere baan!
Wanneer Sanne en Sophie op een avond een doos met herinneringen doorspitten komt Sophie een briefje tegen dat ze bijna 5 jaar geleden geschreven heeft.

Nog te doen voordat ik 25 word.
(Sophie hoopt dat ze er inmiddels wat van af kan strepen.)
* toffe baan
* goed salaris
* sexy vriend
* boek schrijven
* tien kilo afvallen
Helaas geen van de successen behaald. Daar moet gauw wat aan gedaan worden!

Een heel leuk boek, geschreven door een schrijfster van Nederlandse bodem. Lisette Jonkman won in 2011 de Chicklit schrijfwedstrijd. Sinds 2013 is ze fulltime schrijfster. Een goede keus lijkt mij.
Glazuur is haar debuutroman. Na dit debuut schreef ze Verkikkerd, Verslingerd, Festivalkriebels, Pizzageur en maneschijn en het korte verhaal Foetsie.
Aangezien ik Glazuur erg leuk vond, lijkt het me zeker de moeite waard om meer van Lisette Jonkman te gaan lezen.

Glazuur leest als een trein. Toen ik eenmaal begonnen was met lezen, kon ik niet meer stoppen. Toen het op een gegeven moment al vrij diep in de nacht was, bedacht ik me dat mijn kinderen 's morgens wel vroeg weer wakker zouden zijn en ben ik toch maar gestopt met lezen, om vervolgens 's morgens het boek in één ruk verder uit te lezen.

De personages komen goed over. De leuke personages waren leuk, de vervelende mochten van mij wel een kop hete koffie over zich heen krijgen. Sommige personages werden pas later in het verhaal leuk.
Er zit veel humor in het verhaal en veel komische en beschamend grappige momenten.
Een lekkere feel-good chicklit.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Follow on Bloglovin

zaterdag 30 augustus 2014

Half zwart (Half Bad #1) - Sally Green

Titel: Half Zwart (Half life #1)
oorspronkelijke titel: Half bad
auteur: Sally Green
vertaald door: Lia Belt
uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048819539 / 9789048819546 (e-book)
aantal pagina's: 319
verschijningsdatum: maart 2014



Nathan Byrn, half zwart, half wit. Half goed, half slecht. Tenminste, volgens de gemeenschap van witte heksen waarin hij leeft.
Nathan is het product van een witte heks en de meest machtige zwarte heks, de meest gehate en doodgewenste heks die er is.
De witte heksen hopen dat ze via Nathan zijn vader op kunnen sporen. Daarom maken ze hem niet dood, maar zetten hem in een kooi, waar hij alleen overdag uit mag om te trainen en klusjes te doen.
In die kooi begint het verhaal, maar Nathan vertelt ook hoe hij daar terecht is gekomen.

Voordat Nathan in de kooi zat, woonde hij bij zijn oma, halfbroer en twee halfzussen en zat hij op school. Overal is hij een buitenbeentje, niemand wil met hem te maken hebben. Behalve zijn oma en Arran, zijn broer. Zijn zus Jessica ziet hem liever dood dan levend.

Op school kan hij helemaal niet meekomen. Het lukt hem niet om te leren lezen en schrijven. Wel kan hij heel goed tekenen. En vechten...
De enige reden dat hij het volhoudt op school is Annelise. De dochter van puur witte heksen die hem niet met de nek aankijkt.

Ieder jaar, op zijn verjaardag, moet Nathan beoordeeld worden door een raad van Witte Heksen. Een half witte / half zwarte heks moet uiteindelijk namelijk of als wit, of als zwart gekenmerkt worden. Een hele tijd lukt het Nathan om niet vastgesteld als beoordeling te krijgen en mag hij weer met zijn oma mee naar huis. Maar hij kan zijn krachten niet voor altijd blijven verbergen.
Regelmatig komen er mededelingen van de raad met daarin nieuwe regels voor half witte/half zwarte heksen. Het lijkt net of die regels vooral op Nathan van toepassing zijn...

Op zijn 17e moet Nathan een ceremonie krijgen waarbij hij 3 geschenken krijgt en bloed moet drinken van een voorouder. De schenkceremonie. Dan zal hij er ook achter komen wat zijn gave is. Ook zal hij pas dan een echte heks zijn.
Maar wie zou hem die geschenken moeten geven als hij opgesloten zit? Hij moet ontsnappen en wellicht op zoek naar zijn vader, maar hij heeft geen idee of zijn vader hem wel wil

Het boek is opgedeeld in zes delen en leest erg gemakkelijk weg. In het begin zelfs iets te gemakkelijk vond ik. (Nu behoor ik officieel ook niet tot de doelgroep.)
Het verhaal is geschreven vanuit Nathan, hij is de ik-figuur in het verhaal. Op sommige momenten lijkt het alsof je als lezer aangesproken wordt. Dat hij wil dat je je een voorstelling maakt van zijn verhaal:

"Twee jongens  zitten dicht  tegen elkaar  tussen de  hoge  leuningen van een  oude  stoel. Jij  bent  de  jongen links.
De andere  jongen  voelt  warm  aan, zo dichtbij, en  hij  verplaatst in  een  soort  slow motion zijn blik van  de televisie  naar jou.
‘Vind  je  het leuk?’  vraagt hij.
Je knikt. Hij  legt  zijn  arm  om je heen  en kijkt weer  naar  de tv.
Naderhand willen  jullie uitproberen  wat jullie  in de film  hebben  gezien. Jullie  pikken  de  grote  doos lucifers  uit  de  keukenla  en  rennen  ermee naar  het  bos.
Jij  gaat  eerst.  Je  steekt  de lucifer  aan, houdt  hem tussen duim en wijsvinger  en laat  hem  helemaal  opbranden,  totdat hij  vanzelf uitgaat.  Je brandt  je vingers,  maar je  houdt  de verkoolde lucifer  wel  vast.
De truc  lukt.
De  andere jongen  probeert  het ook, alleen  lukt het  hem  niet. Hij laat de  lucifer  vallen.
Dan  word je wakker  en weet je  weer  waar je  bent."

20814989Ik had hoge verwachtingen van dit boek, in het begin was ik even bang dat die niet waargemaakt zouden worden. Gelukkig zat ik na een paar hoofdstukken compleet in het verhaal. Daarna was het ineens uit...
Zonder dat het verhaal helemaal afgelopen was. Ik wist van tevoren niet dat dit het eerste deel van een trilogie was. Nu ben ik heel nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder zal gaan, maar daarvoor moet ik nog wachten tot in maart 2015 deel 2, Half Wild, uit zal komen.
Al een hele tijd was ik van plan om Half Zwart te lezen, recensies had ik vermeden om niet teveel over het verhaal te weten te komen, daardoor wist ik ook niet dat dit het eerste deel van een serie was. 
Behalve dat ik het jammer vind dat ik nu zo lang moet wachten op het vervolg, vind ik het ook leuk dat er nog een deel komt.
Wie mijn blog al langer volgt, zal vast gezien hebben dat ik regelmatig series lees. Daar ben ik wel een liefhebber van. Vooral van dit genre.
Ik vind de cover van het boek mooi. Simpel, maar geheimzinnig, met goede kleuren.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Follow on Bloglovin


woensdag 27 augustus 2014

De derde stem (Rönning & Stilton #2) - Cilla & Rolf Börjlind

22178252Titel: De derde stem (Rönning en Stilton #2)
auteur: Cilla &  Rolf Börjlind
vertaald door: Corry van Bree
uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 978400502178 / 9789044969177 (e-book)
aantal pagina's: 360
verschijningsdatum: mei 2014


Nadat ik met veel plezier Springvloed, het eerste deel van deze serie had gelezen, wilde ik erg graag verder in het volgende deel. Die heb ik daarom maar snel aangeschaft.

Tijdens het lezen van het eerste hoofdstuk was ik even bang dat ik in een of ander spookverhaal beland was. De geest van een vermoord persoon vertelt wat haar overkomen is. Dat sloot voor mijn gevoel niet aan met wat ik in het vorige deel gelezen had. 
Als je dat stukje gehad hebt, gaat het verhaal gelukkig wel op een 'normale' manier verder. Het sluit perfect aan op het vorige deel. Geen losstaand verhaal waarin je eerst weer uitgebreid kennis moet maken met de personages.

Olivia is een jaar na alles wat haar in Springvloed overkomen weer een beetje tot zichzelf gekomen en keert vol goede moed terug naar Stockholm. Daar nog maar net aangekomen krijgt ze gelijk te maken met een sterfgeval. De vader van een meisje waar ze vroeger wel op paste, Bengt Sahlman, heeft zichzelf opgehangen. Aangezien Sandra, het meisje waar het om gaat, net een jaar terug haar moeder verloren is, voelt Olivia zich geroepen om zich over het meisje te ontfermen. 
Algauw blijkt dat de dood van Bengt Sahlman toch geen zelfmoord was.
Alhoewel Olivia niet van plan is om bij de politie te gaan, wil ze toch uitzoeken wat er dan wel gebeurd is. Ze komt hierbij zelf in benarde situaties terecht.

In Marseille is het lichaam van de blinde assistente van een messenwerper in stukken begraven aangetroffen.
Hier wil Abbas El Fassi, om persoonlijke redenen, het fijne van weten. Samen met Tom Stilton reist hij af naar Marseille om op zijn eigen eigenaardige manier op onderzoek uit te gaan.

Op de website van Bol.com staat speciaal aangegeven dat dit boek ook los te lezen is van het vorige deel. Hier ben ik het absoluut niet mee eens! Het is echt een vervolg op Springvloed. 
Van alle personages uit het vorige boek gaat het verhaal hier verder.
Stel dat je eerst dit boek zou lezen, dan heeft het vervolgens helemaal geen zin meer om het eerste boek te lezen. 

De opbouw van dit boek is in zekere zin hetzelfde als van Springvloed. De afwisseling tussen de personages, de opbouw van de spanning en het bijeenkomen van de verschillende zaken. 
Al vind ik dat er in dit boek meer spanning zit dan in het vorige. Het kan ook zijn dat levensbedreigende situaties waar de personages in terecht komen meer impact hebben doordat de personages al wat vertrouwder zijn geworden.
Zelf vond ik het vreemd dat er een aantal keer zomaar mensen bij elkaar in bed belanden. Net alsof de auteurs ineens bedachten dat er ook wel wat seks in het boek moest zitten om het aantrekkelijker te maken.

Tijdens het lezen kon ik niet bedenken hoe het verhaal af zou lopen. De verhaallijn is goed uitgedacht en zit goed in elkaar.
Pas tegen het einde van het boek kom je er achter waarom het boek 'De derde stem' heet.

Kom maar op met deel 3!

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Follow on Bloglovin


Klik hier voor mijn recensie van Springvloed.

zondag 24 augustus 2014

Spam je blog!

Mijn vakantie is alweer een week voorbij. Nadat ik in ruim 5 weken 21 boeken heb gelezen en ik 28 posts op mijn blog gezet heb, breekt er weer een wat rustigere periode aan op wat boeken betreft.
Buiten de vakanties mag ik blij zijn als ik twee boeken per week lees.
Omdat ik nu zelf wat minder tijd heb om te bloggen, wil ik jullie hier vandaag de ruimte geven om te spammen :-).
Zelf maak ik altijd dankbaar gebruik van 'Spam je blog' bij anderen.

Dus, ga je gang: Vertel even kort wat er op je blog te vinden is. Ik kom sowieso een kijkje bij je nemen.
Veel plezier!


Follow on Bloglovin

vrijdag 22 augustus 2014

Hasse Simonsdochter - Thea Beckman

Titel: Hasse Simonsdochter
auteur: Thea Beckman
uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9060695402
aantal pagina's: 260
verschijningsdatum: 1983

Bestel dit boek bij Bol.com




Flaptekst: In de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten is Kampen een belangrijke handelsstad, maar Hasse, dochter van een mandenvlechter, vindt het er maar druk en benauwd. Ze trekt er liever op uit met haar zelfgemaakte pijl en boog om langs de IJssel te zwerven. Haar ouders willen heel graag dat ze gaat trouwen, maar Hasse neemt aar eigen beslissing. Ze 'verbidt' Jan van Schaffelaar, dat wil zeggen, ze redt hem van het schavot door met hem te trouwen. Samen trekken ze naar de Veluwe, waar hij als aanvoerder van een troep huurlingen de belangen van de hertog van Gelre behartigt. Hasse geniet van het vrije ongebonden leven. Als jongen verkleed doet ze mee met de overvallen en als boogschutter weet ze het respect van de mannen af te dwingen. Als in Barneveld de compagnie in het nauw wordt gedreven vraagt Hasse zicht angstig af hoe ze de belegering zullen overleven. 


Dit was een van de boeken waar uit gekozen kon worden bij de zesde versie van Kiezen is moeilijk. Hasse Simonsdochter kreeg de meeste stemmen, waar ik erg blij mee was. 

Ik heb het boek zowel voor de Klassieke literatuurmaand als voor de kinderboekenzomerleesuitdaging gelezen. Twee vliegen in een klap. Het lijkt wel een beetje op vals spelen ;-). 

Geweldig om dit boek, dat ik als kind gelezen heb, nog eens te herlezen. 
Destijds had ik het boek van de bibliotheek geleend. Ik vond het toen zo mooi dat ik het zelf aangeschaft heb. Toch heb ik het toen niet nog een keer gelezen. Herlezen van boeken doe ik zelden. 
Ik wist dan ook nauwelijks nog waar het boek over ging. Zelfs erg belangrijke verhaalwendingen wist ik niet meer. Wel vind ik het nog steeds een heel mooi boek. Na het herlezen hoort hij nog steeds bij mijn favorieten. 

Behalve dat het boek veel historische feiten bevat, zijn er ook veel fictieve gebeurtenissen toegevoegd, wat het tot een mooi geheel maakt. 

Na het lezen ben ik op zoek gegaan naar de feiten achter het verhaal. 
Op Wikipedia heb ik veel informatie gevonden. Ten eerste ben ik daar op zoek gegaan naar Jan van Schaffelaar. (Door op zijn naam te klikken kom je op de bijbehorende Wikipedia pagina.) Hij is de persoon uit het boek die echt bestaan heeft. Het hele verhaal van Hasse is op zijn werkelijke geschiedenis gebaseerd.
Het verhaal speelt zich af rond 1480. De tijd waarin ook Jeroen Bosch (klik voor Wikipedia) leefde. Ook hij komt voor in het boek. Een ander personage dat werkelijk heeft bestaan en in het verhaal voorkomt is klokkenmaker Geert van Wou (klik voor Wikipedia).

Ik vind het altijd erg fijn als er kaarten in een boek staan van de plaats/ tijd waar het boek zich afspeelt. Deze kaarten zijn te vinden voor- en achterin Hasse Simonsdochter.














Hasse is, om het in hedendaagse termen te benoemen, een stoere meid, die weet wat ze wil. Als ik naar mijn eigen leesgeschiedenis kijk, zie ik dat er veel boeken in voorkomen waar dat soort meisjes/ vrouwen in voorkomen. 
Ik vind Ronja, uit Astrid Lindgrens Ronja de Roversdochter, ook wel wat op Hasse lijken, maar dan in een jongere uitgave. Ook Ronja was vroeger favoriet bij mij.
Kijk ik naar de boeken van nu, dan zie ik ook een aantal Hasses voorbij komen. En dan denk ik bijvoorbeeld aan Tris uit de Divergent serie van Veronica Roth en Katniss Everdeen uit de Hongerspelen van Suzanne Collins. 
Meiden als Hasse zijn van alle tijden. 

Ik kan niet anders dan 5 sterren geven aan dit boek. 

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Follow on Bloglovin

woensdag 20 augustus 2014

Springvloed (Rönning & Stilton #1) - Cilla & Rolf Börjlind


Titel: Springvloed
auteur: Cilla & Rolf Börjlind
uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400505186
aantal pagina's: 384
verschijningsdatum: april 2014

Bestel dit boek bij Bol.com




Meestal is het zo dat ik degene ben die mijn moeder leestips geeft, dit keer was het eens andersom.

Er stonden veel goede reacties over Springvloed op de facebookgroep Thrillerlovers, dat maakt natuurlijk nieuwsgierig.

Het verhaal begint met een gruwelijke moord, gepleegd in 1987 op Nordkoster, één van de Zweedse Koster-eilanden. Er wordt een jonge vrouw vermoord. Wie ze is en waarom ze dood moest, daar komt de recherche niet achter.

Na het eerste hoofdstuk gaat het verhaal over op de zomer van 2011.

Olivia Rönning is tweedejaars student aan de politieschool. Ze heeft bijna vakantie. In de vakantie mogen de studenten zich vrijwillig op een oude zaak storten.
Olivia's oog valt op de moord bij Nordkoster. Haar vader, die inmiddels overleden is, heeft nog aan deze zaak gewerkt. Hij werkte samen met Tom Stilton, maar waar Tom lijkt niemand te weten, of ze willen het niet zeggen... Hij is een jaar of 6 geleden om privéredenen gestopt bij de politie. Die kan haar dus ook geen informatie geven.
Olivia stort zich hoe dan ook op de zaak en raakt er volledig in verstrikt.

In Stockholm buigt de politie zich over een reeks wrede mishandelingen op daklozen. Terwijl de slachtoffers gefilmd worden, worden ze volledig in elkaar geslagen. De filmpjes hiervan verschijnen vervolgens op YouTube.

Het verhaal bestaat uit korte stukjes waarin steeds andere personages centraal staan. Personages die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben. Ik was tijdens het lezen heel benieuwd naar wanneer de personages bij elkaar zouden komen: Waarom en hoe zijn ze met elkaar verbonden?

Ik vond het eerste hoofdstuk gelijk heel spannend. Die moord was zo vreselijk, daar wilde ik het fijne wel graag van weten.
De latere hoofdstukken stonden niet bol van de spanning, maar waren wel boeiend om te lezen. Af en toe vond ik de switch tussen personages wat verwarrend. Dan was ik even aan het lezen en wist ik ineens niet meer over wie het nou ging. Even teruglezen dan maar. 
Hoe meer puzzelstukjes er op hun plaats vielen, hoe spannender ik het verhaal vond worden. En, wat ik ook heel belangrijk vind in een thriller: Veel verrassingen en een voor mij erg onverwacht einde.

Zeker wel een boek om het vervolg, De derde stem, ook van te gaan lezen.

Terwijl ik aan het lezen was dacht ik dat ik het boek 3 sterren zou geven, maar door het verrassende slot geef ik er toch 4.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes

Follow on Bloglovin

Klik hier voor het vervolg van Springvloed: De derde stem





zaterdag 16 augustus 2014

De IJzerprins - Julie Kagawa (The Iron Fey #4)

De IJzerprins is het vierde deel in de Iron Fey serie van Julie Kagawa. De eerste twee delen waren wat mij betreft leuk genoeg om door te lezen, maar vanaf het derde deel vond ik het pas echt goed worden en kon ik het boek niet meer wegleggen. Na de IJzerkoningin ben ik dan ook gelijk verder gegaan in de IJzerprins. 

Toen Meghan in het vorige deel, De IJzerkoningin, de valse koning van het IJzerrijk versloeg zwoor Ash dat hij als een manier zou vinden om bij haar terug te kunnen keren.
En als een fae iets zweert, moet hij zijn belofte nakomen.

Het verhaal gaat dat er een mogelijkheid bestaat voor fae om een ziel te bemachtigen. Als Ash zijn bestaan als fae op zou geven en mens zou worden, zou hij in het IJzerrijk kunnen leven. Bij Meghan.
De Cait sith, Grimalkin, die altijd alles lijkt te weten, weet vast ook wel wat Ash moet doen om een mens te worden. 
Ash gaat samen met Puck en Grimalkin op zoek naar de Ziener.
Deze Ziener vertelt Ash dat hij naar het Eind van de Wereld moet en allerlei proeven moet doorstaan om zijn menselijkheid te verdienen. 
Om aan het einde van de wereld te komen zullen ze de Dromenrivier moeten volgen. Een reis vol nachtmerries om uiteindelijk in een nog grotere nachtmerrie terecht te komen. 
En dat alles om terecht te komen bij het Slot van Beproeving.
Heeft Ash dit er echt allemaal voor over om bij Meghan te kunnen zijn?

Wederom een boek dat ik voor de laatste bladzijde niet weg kon leggen. Het verhaal is geen moment saai geweest. Een boek vol fantasiefiguren, waarvan er veel bekend (en ook vele minder bekend) zijn door sprookjes, mythen en legenden. 
In dit deel is Ash de ik-figuur. In de vorige delen was het Meghan die centraal stond. 
Was Ash in het eerste deel nog een ijskoude winterprins, in de daarop volgende delen brokkelt zijn ijzige pantser steeds verder af en leer je de echte Ash kennen. 

Zelf vind ik de alleswetende Grimalkin een geweldig personage in de boeken. De arrogante, eeuwenoude kat verschijnt en verdwijnt wanneer het hem uitkomt. Als het echt gevaarlijk wordt is de kat nergens meer te bekennen, om vervolgens weer tevoorschijn te komen als het gevaar geweken is.
Toch heeft hij de juiste informatie op belangrijke momenten.
Achteraf blijkt dat hij van de meeste onverwachte dingen die gebeurd zijn al op de hoogte was, maar vond hij het niet nodig om ze van tevoren te melden. Ze moeten zelf maar door schade en schande wijs worden, daar leren ze het meeste van. 
De Cait Sith is, hoe je het ook wendt of keert, bij ieder avontuur weer van onschatbare waarde.

Wat is jouw favoriete personage in The Iron Fey serie?

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes


Klik hier voor mijn recensie van De IJzerkoning
Klik hier voor mijn recensie van De IJzerprinses
Klik hier voor mijn recensie van De IJzerkoningin

Titel: De IJzerprins
auteur: Julia Kagawa
uitgeverij: Harlequin Young Adult
ISBN: 9789034755889
aantal pagina's: 384
verschijningsdatum: september 2013

Follow on Bloglovin

donderdag 14 augustus 2014

De IJzerkoningin - Julie Kagawa (The Iron Fey #3)

Ja hoor, het wordt echt steeds beter :-).

Aan het eind van deel 2 werden Ash en Meghan verbannen uit Nimmernimmer om hun liefde voor elkaar. Liefde tussen het Zomer- en Winterhof, dat is niet mogelijk. 

Kunnen de twee nu eindelijk rust hebben in de sterfelijke wereld? 
Nee.

Met het verslaan van koning Machina van het IJzerrijk is het nog niet gedaan. Het IJzerrijk blijft groeien ten koste van Nimmernimmer. De fae uit het Zomer- en Winterhof kunnen het IJzerrijk niet binnengaan om de Valse Koning te verslaan. Dat kan alleen Meghan.
Daarom willen koning Oberon en Koningin Mab dat Meghan terugkomt om de Valse Koning te verslaan. 

Ze staat er niet alleen voor. Ash en Puck gaan samen met haar het avontuur aan. Koste wat kost. 

Belangrijke gebeurtenissen uit de vorige delen komen nog weer even kort aan bod. Handig voor als het al een tijdje geleden is dat je die gelezen hebt.
Hoe verder je komt in de serie, hoe beter je de personages leert kennen, daardoor komen ze ook steeds meer tot leven. Ze ontwikkelen zichzelf door wat ze meemaken ook meer.
Schreef ik in mijn recensie van De IJzerprinses nog dat het verhaal me niet echt wist te raken, hoe goed het verhaal op zich ook was, de IJzerkoningin kon dat wel. Er zaten echt een aantal heel mooie en droevige stukjes in waarbij ik tranen in mijn ogen kreeg.
Verder zit er veel actie en spanning in het verhaal, ook humor en romantiek ontbreken niet.

Voor mezelf vind ik het heel belangrijk dat ik, nadat ik een deel van een serie uit heb gelezen graag snel door wil lezen in het volgende deel. Dat had ik van deel 1 naar deel 2 wel. Van deel 2 naar deel 3 niet zo, daar hebben een dan ook een paar weken tussen gezeten. Deel 3 vond ik zo goed, dat ik niet kon wachten om in het volgende deel te beginnen. Ik heb dan ook niet gewacht. Toen ik gisteravond laat De IJzerkoningin uit had, ben ik direct verder gegaan in De IJzerprins.

De IJzerprinses is geschreven met Meghan als ik-figuur. Dat was in de IJzerkoning en de IJzerprinses ook zo. In de IJzerprins staat Ash centraal als ik-figuur. Of dat het hele boek zo blijft, dat weet ik uiteraard nog niet. Ik ben heel benieuwd.

Sterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjesSterren plaatjes














Titel: De IJzerkoningin
auteur: Julia Kagawa
uitgeverij: Harlequin Young Adult
ISBN: 9789034755865
aantal pagina's: 381
verschijningsdatum: maart 2013


Follow on Bloglovin