Boeken algemeen

woensdag 9 april 2014

Kiezen is moeilijk #2

 Kiezen is moeilijk #2

Ik vond het vorige week wel heel leuk om een boek te kiezen door middel van stemmen. Vandaar deze tweede stemronde. Ik ben nu nog in een boek bezig, maar ik verwacht in het weekend wel aan een volgend boek toe te zijn. Dus een wat langere stemperiode dan afgelopen keer.
En natuurlijk ga ik een blog schrijven over het boek waar het meest op gestemd wordt.


Iris heeft het helemaal voor elkaar. Ze heeft een mooie huis, een lieve vriend en ze is op zoek naar een baan. Totdat ze haar droombaan als psycholoog gevonden heeft, werkt ze bij koffiebar Barista!. Wat ze niet heeft zien aankomen zijn haar gevoelens voor haar baas Luigi en het inzicht dat ze liever muffins en taarten bakt dan aan het werk gaan als psycholoog. Iris moet keuzes gaan maken. Welke kant gaat ze op?
Zoete inval is het tweede deel in de Barista!-serie.





15828748

Chloe werkt als journaliste bij een dagblad, ze woont samen met Alex, een filosoof. Hij is ervan overtuigd dat taal de bron is van alle leugens, daarom spreken ze niet met elkaar. Alleen het hoognodige communiceren ze via Post-its. Dit werkt prima, totdat Chloe een oude camera koopt waar een foto in staat van een vermoord meisje. Een reeks onverklaarbare gebeurtenissen volgt. Chloe beseft dat als ze dit mysterie wil oplossen spreken goud is..



Een man op leeftijd keert voor een begrafenis terug naar zijn geboortedorp. Na de dienst rijdt hij zijn oude straat in. Het huis waarin hij opgroeide bestaat niet meer, maar de oude boerderij waar zijn jeugdvriendinnetje Lettie woonde staat er nog wel. Vanaf het moment dat hij het erf op loopt, wordt hij overspoeld door herinneringen. Aan Lettie, die altijd beweerde dat de vijver in hun tuin eigenlijk een oceaan was, aan haar moeders verbluffende kookkunsten én aan haar grootmoeder, die wel heel levendig over de oerknal kon vertellen. Het voelt alsof hij weer die zevenjarige jongen is, verstrikt in een wonderbaarlijk avontuur dat zijn hele wereld op z’n kop zette en dat resulteerde in de verdwijning van Lettie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten